Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

Kombinasjonen av krydret risengrynsgrøt og varme skogsbær gir en deilig smak av jul.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 dl grøtris
  • 4 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ts salt
  • 1 stk appelsin (skall og saft)
  • 1 l helmelk
  • 1 neve rosiner
  • 200 g skogsbærblanding, frossen
  • 1 ss sukker
  • 1 beger mager vaniljekesam
  • 0,25 ts malt kardemomme

Slik gjør du

  1. Kok opp grøtrisen i vann og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  2. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i gryten sammen med kardemomme og salt. Riv skallet av appelsinen og rør det inn i grøten.
  3. Tilsett melken litt etter litt mens du rører jevnlig. Kok grøten på svak varme i ca. 45 minutter, rør jevnlig for å unngå at melken og risen brenner seg fast.
  4. Press saften av appelsinen og ha den i en kjele sammen med rosinene, skogsbærblandingen og sukkeret. Varm opp blandingen til bærene er gjennomvarme.
  5. Fordel grøten i skåler og topp med varme bær. Tilsett en klatt vaniljekesam for ekstra smak.