Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær
Kombinasjonen av krydret risengrynsgrøt og varme skogsbær gir en deilig smak av jul.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Kok opp grøtrisen i vann og la det småkoke i ca. 10 minutter.
- 2Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i gryten sammen med kardemomme og salt. Riv skallet av appelsinen og rør det inn i grøten.
- 3Tilsett melken litt etter litt mens du rører jevnlig. Kok grøten på svak varme i ca. 45 minutter, rør jevnlig for å unngå at melken og risen brenner seg fast.
- 4Press saften av appelsinen og ha den i en kjele sammen med rosinene, skogsbærblandingen og sukkeret. Varm opp blandingen til bærene er gjennomvarme.
- 5Fordel grøten i skåler og topp med varme bær. Tilsett en klatt vaniljekesam for ekstra smak.
- 1