Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

Kombinasjonen av krydret risengrynsgrøt og varme skogsbær gir en deilig smak av jul.

40-60 min
Middels
Risengrynsgrøt med julekrydder og varme skogsbær

Slik gjør du

    1. 1
      Kok opp grøtrisen i vann og la det småkoke i ca. 10 minutter.
    2. 2
      Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett dem i gryten sammen med kardemomme og salt. Riv skallet av appelsinen og rør det inn i grøten.
    3. 3
      Tilsett melken litt etter litt mens du rører jevnlig. Kok grøten på svak varme i ca. 45 minutter, rør jevnlig for å unngå at melken og risen brenner seg fast.
    4. 4
      Press saften av appelsinen og ha den i en kjele sammen med rosinene, skogsbærblandingen og sukkeret. Varm opp blandingen til bærene er gjennomvarme.
    5. 5
      Fordel grøten i skåler og topp med varme bær. Tilsett en klatt vaniljekesam for ekstra smak.