Rømmegrøt med sprøstekt spekeskinke

God og mettende tradisjonsmat.

20-40 min
Middels
Rømmegrøt med sprøstekt spekeskinke

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      La rømmen småkoke i en kjele med lokk i ca. 2 minutter. Tilsett halvparten av melet og rør til rømmefettet pipler frem.
    3. 3
      Fjern fettet med en skje før du rører inn resten av melet og sper i melken litt etter litt. Rør godt til grøten er jevn og la den koke i ca. 5 minutter. Smak til med salt.
    4. 4
      Fordel spekeskinken utover en bakepapirkledd stekeplate og stek i ovnen i ca. 5 minutter. Ta ut skinken og avkjøl den.
    5. 5
      Server grøten toppet med sukker, kanel og sprøstekt strandaskinke. Ha gjerne flatbrød ved siden av.