-
Sett ovnen på over og undervarme på 100 grader.
-
For å starte på marengsbunnen skiller du eggehviter fra plommer. Visp eggehvitene og saltet til et tykt skum. Tilsett så sukkeret gradvis til du har en fast marengs. Tegn opp to sirkler på et bakepapirark, fyll en sprøytepose med marengsen og klem ut marengs i sirklene. Det trenger naturligvis ikke være sirkler, lag gjerne en annen form om du vil. Bak marengsbunnene i ovnen i 1,5 time og la de deretter avkjøles med ovnsdøren åpen.
-
Visp deretter mascarponeosten til den blir fast og rør inn yoghurt, vaniljesukker, melis og limesaft og limeskall. Visp alt godt sammen.
-
Nå begynner du på pynten ved å riste hasselnøttene på 200 grader i ca. 10 minutter til skallet sprekker og begynner å prelle av. Ta de ut og skrubb med et håndkle slik at mest mulig skall detter av. Grovhakk nøttene. Smelt sjokoladen i en bolle i et vannbad eller i mikroen.
-
Legg den ene marengsbunnen på et kakefat. Fordel mascarponekremen og deretter bærene, samt noen dråper balsamicoeddik. Topp med den andre marengsbunnen og hell over den smeltede sjokoladen. Avslutt med å strø over de ristede hasselnøttene.