Myk pepperkake med appelsinglasur og tyttebær
Pepperkaker kan fås i mange former og konsistenser. Her er en saftig og myk versjon i form av kake.
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Pepperkake
- 1Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- 2Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland krydder, bakepulver og mel i en bolle og ha det i eggedosisen. Tilsett så smeltet smør og kefir. Bland godt sammen.
- 3Smør en form med litt smør og spre på griljermel eller brødsmuler.
- 4Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen.
- 1
Tyttebærglasur
- 1Mens kaka kjølner bland Philadelphia, melis og melk til en jevn røre. Vend forsiktig inn tyttebær og bre glasuren over kaken når den er kald.
- 1