Myk pepperkake med appelsinglasur og tyttebær

Pepperkaker kan fås i mange former og konsistenser. Her er en saftig og myk versjon i form av kake.

40-60 min
Middels
Myk pepperkake med appelsinglasur og tyttebær

Slik gjør du

  1. Pepperkake

    1. 1
      Sett ovnen på 180 grader varmluft.
    2. 2
      Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland krydder, bakepulver og mel i en bolle og ha det i eggedosisen. Tilsett så smeltet smør og kefir. Bland godt sammen.
    3. 3
      Smør en form med litt smør og spre på griljermel eller brødsmuler.
    4. 4
      Hell røren i formen og stek i nedre del av ovnen i ca. 30–40 minutter. Avkjøl kaken på rist før du tar den ut av formen.
  2. Tyttebærglasur

    1. 1
      Mens kaka kjølner bland Philadelphia, melis og melk til en jevn røre. Vend forsiktig inn tyttebær og bre glasuren over kaken når den er kald.