-
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og kle to springformer (18 cm i diameter) med bakepapir. Hvis du kun har én form, steker du i to omganger.
-
Kjør de kokte rødbetene til en jevn puré i en blender. Tilsett egg, olje, sukker og appelsinsaft, og bland godt sammen.
-
Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle. Rør forsiktig de tørre ingrediensene inn i rødbet-miksen til du får en jevn røre.
-
Fordel røren i kakeformene og stek midt i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke inn en testpinne - hvis ingenting henger igjen, er kaken klar. La kakene avkjøles helt i formen før du eventuelt deler de i to, for å få totalt fire lag.
-
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Visp yoghurt sammen med melis og appelsinsaft. Tilsett kremosten og visp til en jevn krem. Smelt gelatinplatene over vannbad, og hell gelatinen i kremen i en tynn stråle mens du pisker kraftig med en håndvisp.
-
Legg det første kakelaget i en springform. Fordel en tredjedel av kremen over bunnen og legg på et nytt lag kake. Gjenta prosessen med de neste lagene. Sett kaken i kjøleskapet i minst to timer for å sette seg. Hvis du bare bruker to lag, fordel alt fyllet mellom dem.
-
Visp smøret lyst og luftig. Tilsett kremost, créme fraiche, sitronsaft og honning. Pisk til en jevn krem.
-
Fordel kremen på toppen av kaken, eller dekk hele kaken . Dryss over kokosflak og pynt med bringebær, mynte og noen vakre vimpler eller annen morsom pynt.