Red velvet-kake med rødbeter og yoghurt

Kan også bakes i små kakeformer! Oppskriften er til kakeformer med 2x18 cm i diameter.

Ingredienser

Kake

  • 250 g kokt rødbete
  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl rapsolje
  • 1 stk appelsin (saft av)
  • 4 ts bakepulver
  • 200 g mel
  • 1 ss kakao

Fyll

  • 200 g kremost
  • 300 g yoghurt
  • 50 g melis
  • 2 ss appelsinsaft
  • 4 plater gelatin
  • rød konditorfarge

Topping

  • 150 g smør
  • 150 g kremost
  • 150 g Creme fraiche
  • 3 ss honning
  • 3 ss sitron
  • kokosflak til dekor

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Smør og kle to springformer (18 cm i diameter) med bakepapir. Hvis du kun har én form, steker du i to omganger.
  2. Kjør de kokte rødbetene til en jevn puré i en blender. Tilsett egg, olje, sukker og appelsinsaft, og bland godt sammen.
  3. Bland alle de tørre ingrediensene i en egen bolle. Rør forsiktig de tørre ingrediensene inn i rødbet-miksen til du får en jevn røre.
  4. Fordel røren i kakeformene og stek midt i ovnen i 40-50 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikke inn en testpinne - hvis ingenting henger igjen, er kaken klar. La kakene avkjøles helt i formen før du eventuelt deler de i to, for å få totalt fire lag.
  5. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Visp yoghurt sammen med melis og appelsinsaft. Tilsett kremosten og visp til en jevn krem. Smelt gelatinplatene over vannbad, og hell gelatinen i kremen i en tynn stråle mens du pisker kraftig med en håndvisp.
  6. Legg det første kakelaget i en springform. Fordel en tredjedel av kremen over bunnen og legg på et nytt lag kake. Gjenta prosessen med de neste lagene. Sett kaken i kjøleskapet i minst to timer for å sette seg. Hvis du bare bruker to lag, fordel alt fyllet mellom dem.
  7. Visp smøret lyst og luftig. Tilsett kremost, créme fraiche, sitronsaft og honning. Pisk til en jevn krem.
  8. Fordel kremen på toppen av kaken, eller dekk hele kaken . Dryss over kokosflak og pynt med bringebær, mynte og noen vakre vimpler eller annen morsom pynt.