Ostekake med ertekrem

Denne gode ostekaken kombinerer en nøtteaktig bunn med aprikos og svisker, kremet ostefyll og en frisk ertekrem.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 dl revet kokos
  • 10 stk digestivekjeks
  • 10 stk tørkede aprikoser
  • 75 g smør
  • 0,5 ts salt

Ostekrem

  • 300 g philadelphiaost
  • 200 g mascarpone
  • 3 ss honning
  • 0,5 dl limesaft
  • 1,5 ts gelantinpulver
  • 2 ss vann

Ertekrem

  • 1 stk stor avokado
  • 3 dl grønne erter
  • 2 stk lime, revet skall
  • bringebær til garnering
  • halvparten av ostekremen
  • rips til garnering

Slik gjør du

  1. Bunnen: Rist kokos i en tørr stekepanne til den blir gyllen. Hakk Digestivekjeks, svisker og aprikoser grovt. Bland alt i en blender til en fast masse. Smelt smøret og rør det inn i blandingen sammen med en klype salt. Fordel massen i en kakeform (ca. 24 cm i diameter) med avtakbar kant. Sett formen i kjøleskapet mens du lager fyllet.
  2. Ostekremen: Bland Philadelphiaost, mascarpone, honning og limesaft i en bolle. Rør gelatinpulver ut i 2 ss kaldt vann i en kopp og la det svelle i 5 minutter. Tilsett noen spiseskjeer av ostekremen i gelatinblandingen og rør godt. Vend gelatinblandingen inn i resten av ostekremen til en jevn masse.
  3. Ertekremen: Kjør avokadokjøtt, erter og revet limeskall til en glatt krem i en blender eller med stavmikser. Ha blandingen i en skål og miks den med halvparten av den ferdige ostekremen.
  4. Sett sammen kaken: Spre ostekremen jevnt over kjeksbunnen. Fordel ertekremen over ostekremen i et lag. Sett kaken i kjøleskapet i 4–5 timer, til den har stivnet. Dekorer med bringebær og rips før servering.