Søt erte-ostekake med ristet kokos og aprikos bunn

Erter og avokado i en dessert, dere leste riktig!

Ingredienser

Søt erte-ostekake med ristet kokos og aprikos bunn

  • 2 dl revet kokos
  • 10 stk Digestivekjeks
  • 10 stk tørkede aprikoser
  • 75 g smør
  • 0,5 ts salt

Ostekrem

  • 300 g Philadelphiaost
  • 200 g mascarpone
  • 3 ss honning
  • 0,5 dl limesaft
  • 1,5 ts gelantinpulver
  • 2 ss vann

Ertekrem

  • halvparten av ostekremen (se oppskrift over)
  • 1 stk stor avokado
  • 3 dl grønne erter
  • 2 stk lime, revet skall
  • bringebær til garnering
  • rips til garnering

Slik gjør du

  1. Rist kokos i stekepanne uten fett. Hakk Digestivekjeks og bland med kokos og aprikoser i blender til en fast masse. Smelt smør og rør inn i massen sammen med salt. Fordel massen i en kakeform med avtakbar kant, ca 24 cm i diameter. Sett kakeformen i kjøleskapet.
  2. Bland Philadelphiaost, mascarpone, honning og limesaft i en bolle. Bland gelatinpulver med 2 ss kaldt vann i en kopp. La det svelle i 5 min. Ha i noen spiseskjeer av ostekremen og rør om. Vend inn denne gelantinblandingen i resten av ostekremen.
  3. Miks avokadokjøtt, erter og revet limeskall til en glatt krem i blender eller med stavmikser. Hell over i en skål og miks med halvparten av den ferdige ostekremen.
  4. Spre ostekremen over bunnen og ertekrem på topp. Lagvis, som en ostekake. Sett i kjøleskapet i 4-5 timer til det stivner. Pynt kaken med bringebær og rips