Eplekake i langpanne

Lite smaker bedre enn en saftig, krydret eplekake om høsten.

Ingredienser

  • 8 stk syrlige og smaksrike epler
  • 200 g flytende margarin
  • 8 stk egg
  • 350 g sukker
  • 3 dl melk
  • 350 g hvetemel
  • 150 g fullkornshvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 ts malt kanel
  • server med mager kesam med vaniljesmak

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt eplene opp i mindre båter. Legg eplebitene i kaldt vann.
  3. Visp sammen sukker og egg til en luftig eggedosis.
  4. Miks smør og melk og tilsett eggedosisen. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver til du har en jevn røre. Unngå å røre mer enn nødvendig, da blir kaken tung og kompakt.
  5. Kle langpannen med bakepapir, hell røren over og fordel den ut til kantene. Strø halvparten av kanelen over.
  6. Hell vannet av eplebåtene og fordel dem utover røren. Strø resten av kanelen over.
  7. Stek eplekaken nederst i ovnen og i cirka 40-45 minutter. Avkjøl kaken på rist.