Eplekake i langpanne
Lite smaker bedre enn en saftig, krydret eplekake om høsten.
Over 60 min
MiddelsTips!
Vet du hvilken type epler man bør bruke i eplekaken? Det er nemlig ikke vilkårlig. I desserter og bakverk bør man bruke syrlige og smaksrike epler. Når eplene stekes mister de den skarpe syrligheten, men den friske og gode eplesmaken bevares. Det er også en fordel å bruke faste epler, slik at de beholder fasongen. Du finner norske epler i butikk hos KIWI. Husk at som KIWI PLUSS-kunde får du alltid 15 % bonus på frukt og grønt.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 200 grader.
- 2Skrell eplene, fjern kjernehuset og kutt eplene opp i mindre båter. Legg eplebitene i kaldt vann.
- 3Visp sammen sukker og egg til en luftig eggedosis.
- 4Miks smør og melk og tilsett eggedosisen. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver til du har en jevn røre. Unngå å røre mer enn nødvendig, da blir kaken tung og kompakt.
- 5Kle langpannen med bakepapir, hell røren over og fordel den ut til kantene. Strø halvparten av kanelen over.
- 6Hell vannet av eplebåtene og fordel dem utover røren. Strø resten av kanelen over.
- 7Stek eplekaken nederst i ovnen og i cirka 40-45 minutter. Avkjøl kaken på rist.
- 1