Fransk sjokoladekake med aprikossyltetøy

Det er lite som er så fristende som en saftig og god sjokoladekake.

Ingredienser

Aprikossyltetøy

  • 120 g Tørket aprikos
  • 2 dl Vann
  • 1 klype Salt
  • 3 ss Brunt sukker

Sjokoladekake

  • 340 g Mørk sjokolade (70 prosent)
  • 170 g Smør pluss ekstra til smøring
  • 6 stk Egg
  • Flaksalt
  • 3 ss Sukker
  • 2 ss Hvetemel/kakaopulver

Slik gjør du

  1. Skjær aprikosene i grove biter og legg dem i en liten kjele med vann og salt. Gi det et oppkok og la det småkoke i 5 minutter.
  2. Hakk blandingen grovt med en stavmikser, du ønsker noen store biter, rør inn sukkeret og kok blandingen til den har tyknet litt, ca 5 minutter. Avkjøl syltetøyet.
  3. Forvarm ovnen til 165 grader. Smør en kakeform med løs bunn (23 cm i diameter) med smør, hell i mel (eller kakao) og slå lett i formen til den er godt dekket. Bank vekk det overflødige.
  4. Grovhakk sjokoladen og skjær smøret i terninger. Smelt det over et vannbad mens du rører om. Rør det sammen med 2/3 av syltetøyet i en bolle, deretter eggeplommene.
  5. Pisk eggehvitene stive i en separat bolle sammen med en klype salt. Når de begynner å forme små topper tilsetter du sukkeret gradvis mens du fortsetter å vispe til de blir helt stive.
  6. Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen til alt er godt rørt inn. Vend til slutt inn resten, kun til det ikke er noen synlige hvite striper. Du ønsker å beholde så mye luft i røren som mulig, så ikke jobb for mye med den.
  7. Hell røren forsiktig i formen og bak kaken i ca. 40-45 minutter, til kantene er faste, men midten fortsatt er myk. Avkjøl kaken og server den med et par skjeer syltetøy og litt ekstra flaksalt drysset på toppen av kaken.