Fransk sjokoladekake med aprikossyltetøy

Fransk sjokoladekake med aprikossyltetøy

Det er lite som er så fristende som en saftig og god sjokoladekake.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Aprikossyltetøy

  1. Skjær aprikosene i grove biter og legg dem i en liten kjele med vann og salt. Gi det et oppkok og la det småkoke i 5 minutter.
  2. Hakk blandingen grovt med en stavmikser, du ønsker noen store biter, rør inn sukkeret og kok blandingen til den har tyknet litt, ca 5 minutter. Avkjøl syltetøyet.

Sjokoladekake

  1. Forvarm ovnen til 165 grader. Smør en kakeform med løs bunn (23 cm i diameter) med smør, hell i mel (eller kakao) og slå lett i formen til den er godt dekket. Bank vekk det overflødige.
  2. Grovhakk sjokoladen og skjær smøret i terninger. Smelt det over et vannbad mens du rører om. Rør det sammen med 2/3 av syltetøyet i en bolle, deretter eggeplommene.
  3. Pisk eggehvitene stive i en separat bolle sammen med en klype salt. Når de begynner å forme små topper tilsetter du sukkeret gradvis mens du fortsetter å vispe til de blir helt stive.
  4. Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen til alt er godt rørt inn. Vend til slutt inn resten, kun til det ikke er noen synlige hvite striper. Du ønsker å beholde så mye luft i røren som mulig, så ikke jobb for mye med den.
  5. Hell røren forsiktig i formen og bak kaken i ca. 40-45 minutter, til kantene er faste, men midten fortsatt er myk. Avkjøl kaken og server den med et par skjeer syltetøy og litt ekstra flaksalt drysset på toppen av kaken.