Fransk sjokoladekake med aprikossyltetøy

Det er lite som er så fristende som en saftig og god sjokoladekake.

60+ min
Middels
Fransk sjokoladekake med aprikossyltetøy
Tips!

Kaken kan bakes tre dager før servering og settes i kjøleskapet.

Slik gjør du

  1. Aprikossyltetøy

    1. 1
      Skjær aprikosene i grove biter og legg dem i en liten kjele med vann og salt. Gi det et oppkok og la det småkoke i 5 minutter.
    2. 2
      Hakk blandingen grovt med en stavmikser, du ønsker noen store biter, rør inn sukkeret og kok blandingen til den har tyknet litt, ca 5 minutter. Avkjøl syltetøyet.
  2. Sjokoladekake

    1. 1
      Forvarm ovnen til 165 grader. Smør en kakeform med løs bunn (23 cm i diameter) med smør, hell i mel (eller kakao) og slå lett i formen til den er godt dekket. Bank vekk det overflødige.
    2. 2
      Grovhakk sjokoladen og skjær smøret i terninger. Smelt det over et vannbad mens du rører om. Rør det sammen med 2/3 av syltetøyet i en bolle, deretter eggeplommene.
    3. 3
      Pisk eggehvitene stive i en separat bolle sammen med en klype salt. Når de begynner å forme små topper tilsetter du sukkeret gradvis mens du fortsetter å vispe til de blir helt stive.
    4. 4
      Vend forsiktig inn 1/3 av eggehvitene i sjokoladeblandingen til alt er godt rørt inn. Vend til slutt inn resten, kun til det ikke er noen synlige hvite striper. Du ønsker å beholde så mye luft i røren som mulig, så ikke jobb for mye med den.
    5. 5
      Hell røren forsiktig i formen og bak kaken i ca. 40-45 minutter, til kantene er faste, men midten fortsatt er myk. Avkjøl kaken og server den med et par skjeer syltetøy og litt ekstra flaksalt drysset på toppen av kaken.