Marengs-iskake med Daim

Marengs-iskake med Daim

En klassisk iskake med sprø marengsbunn og knasende biter av Daim

Over 60 min
Vanskelig

Slik gjør du

Marengs

  1. Eggehvite og sukker stivpiskes, rør forsiktig inn sitronskall. Form 2 runde bunner (samme mål som kakeformene) Stekes på 120 grader midt i ovnen i ca 40 minutter til de er harde.
  2. Topping: Fôr en kakeform med plastfolie, og legg i en av marengsbunnene. Sett formen inn i fryseren, så den er kald når man legger i isen.
  3. Grovknus daimen. Visp eller rør vaniljeisen myk og bland i den knuste sjokoladen. Legg isen i bunnen av formen, og dekk den med skivede jordbær. Legg på den andre marengsbunnen, dekk formen med plastfolie og sett den i fryseren.
  4. Del jordbær og bær.
  5. Legg over eller sprøyt krem på kaken, pynt med bærene og server.