-
Legg 400 g pepperkaker i en foodprosessor og kjør dem til fine smuler. Ev. legger du dem i en plastpose og kjevler dem til smuler.
-
Smelt 150 g smør, hell det i og bland det godt sammen. Dekk en springform (24 cm) med bakepapir i bunnen og smør sidene med resten av smøret. Fordel pepperkakeblandingen utover bunnen og klem den godt ned med fingrene. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter mens du lager kremen.
-
Kok opp vannet og løs opp gelépulveret. Sett den til side så den avkjøles, men ikke la den stivne.
-
Pisk sammen rømme, kremost, 100 g melis, vaniljesukker, allehånde og ingefær. Fortsett å piske mens du gradvis heller i den avkjølte geléblandingen. Pisk kremfløten stiv og vend den inn i rømmeblandingen til alt er helt blandet.
-
Fordel kremen utover kaken og sett den kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
-
Ved servering fører du først en skarp, tynn kniv langs siden av formen for å fjerne den pent. Dryss litt melis over med en tesil, knus de resterende pepperkakene grovt (du kan beholde noen hele) og strø dem pent over. Avslutt med et lite ekstra dryss melis.