Enkel og god eplekake
Eplekaken er smaken av norsk høst! Her får du oppskrift på en kjempegod eplekake som både er saftig, enkel og barnevennlig. Bruk gjerne norske epler, da smaker kaken aller best!
Over 60 min
MiddelsTips!
Kaken smaker aller best lun, gjerne med en kule is og pisket krem til.
Slik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 175 grader, over- og undervarme og kle inn en avlang form med bakepapir.
- 2Pisk smør og sukker lyst og luftig.
- 3Tilsett egg, og pisk godt.
- 4Sikt inn mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Riv eple og bland til slutt inn i røren.
- 5Hell røren over i formen og bre den jevnt utover. Pynt gjerne med halve epleskiver på toppen.
- 6Stek på midterste rille, ca. 40 minutter. Sjekk med en kakestikke underveis for å se når den er klar. Den skal komme ren ut når kaken er ferdig.
- 7Avkjøl kaken i formen på rist,15 minutter.
- 8Dryss gjerne over litt melis før servering.
- 1