Saftig amerikansk kalkun med makaroni og Edamerost

Saftig amerikansk kalkun med makaroni og Edamerost

En smakfull kalkunrett som passer perfekt til julen, servert med en frisk gulrotsalat.

Over 60 min
Enkel

Slik gjør du

  1. Beregn 500 g rå kalkun per person. Tin kalkunen minst 2 døgn i kjøleskapet. Fjern posen med innmat hvis den ligger inne i fuglen. Tørk kalkunen med papir inn- og utvendig. Legg kalkunen forsiktig i en langpanne.
  2. Fyll den ev. med ønsket stuffing. Kalkunen pensles med smør, salt og pepper. Stek fuglen på 160 °C i 30 min. per kilo i ovnen. Hell litt vann, vin eller buljong i langpannen under stekingen. La kalkunen hvile i minst 20 min. før den serveres. Hvis du har fylt den med stuffing, vil steketiden være 30 min. lenger.
  3. Kok makaroni som angitt på pakken. Smelt smør i en kasserolle og tilsett presset hvitløk. Ha i mel og rør godt. Tilsett melk og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Ha i ost og makaroni. Bland godt. Hell alt over i en ildfast form og stek i midten av oven ca. 20 min.
  4. Vask gulrøttene og skjær dem tynne på langs med hjelp av en mandolin eller ostehøvel. Legg i en bolle og press over saften av 2 lime. Finhakk vårløk og bland den med gulrøtter.