Ovnsbakt kalkun med BBQ-smak, fennikel og mandler

Denne BBQ-bakte kalkunfileten serveres med en frisk fennikelsalat, sitrus og ristede mandler – perfekt til både hverdag og helg.

40-60 min
Middels
Ovnsbakt kalkun med BBQ-smak, fennikel og mandler

Slik gjør du

    1. 1
      Sett i gang grillen slik at det danner seg et fint lag med glør.
    2. 2
      Del løk og fennikel i båter. Sprinkle litt olivenolje over fennikel og løk og bland inn grovhakkede mandler.
    3. 3
      Legg grønnsakene i en ildfast form og legg kalkunbrystfileten oppå, fordel halvparten av smøret i klatter over retten, salt og pepre grundig. Sett formen på grillen og legg over et lokk.
    4. 4
      Sett et steketermometer inn fra kortsiden i brystfileten, slik at fileten kan vendes. Stekes til kjernetemperaturen er mellom 65-67 grader. Vend fileten nå og da under stekingen og gjør det samme med grønnsakene.
    5. 5
      Mens kjøttet stekes skreller du appelsin og lime, og deler kjøttet i grove biter eller skiver. Ta formen av grillen når kjøttet er ferdig og pynt med sitrusfrukter samt resten av det gode smøret. La kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det opp og serverer.