Helstekt kalkun med varme tomater og bacon
Middagen til førjulsfesten med venner!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkun
- Kalkunen skal være romtemperert før steking. Sett ovnen på 180 °C.
- Press hvitløk med en hvitløkspresse og bland den med olje. Press over saften fra den ene sitronen og rør sammen. Smak til med salt og pepper.
- Plasser kalkunen på en rist i en langpanne med brystet opp. Legg sitronbåter fra den andre sitronen inn i kalkunen sammen med fennikel delt i grove biter. Gni inn kalkunen med hvitløksoljen.
- Hell buljongen i bunnen av langpannen. Dekk over kalkunen med aluminiumsfolie. Øs buljong over kalkunen med en halvtimes mellomrom.
- Etter 1 time tar du av folien og steker kalkunen gyllen i ca. 2 timer til. Beregn 40 minutter pr. kg kalkun. Kalkunen skal ha en kjernetemperatur ved låret på ca. 67-72 °C.
- Ta kalkunen ut og la den hvile i 20 minutter før servering.
Varme tomater og bacon
- Mens kalkunen er i ovnen, kan du lage den varme tomatsalaten. Fordel tomater i en ildfast form og legg kapers og bacon over.
- Bland finhakket rosmarin og olivenolje, hell det over tomatsalaten og bland alt godt sammen.
- Stek i ovnen i ca. 20 minutter på 200 °C.
- Rist hele valnøtter i en tørr stekepanne til de er gylne. Server tomatsalaten rykende varm toppet med valnøtter.