Kalkunbryst i ratatouille med søtpotet-aioli
Like godt til hverdags som til fest
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Ratatouille
- Skjær alle grønnsakene i like store biter. Riv hvitløken. Skjær kalkunen i store biter og tilsett godt med salt og pepper.
- Stek grønnsakene og kalkunkjøttet i olivenolje i en stekepanne med høy kant. Tilsett krydder og tomatpuré, fulgt av de oppskjærte tomatene og vann. Tilsett salt og pepper og la det småkoke i 15–20 minutter under lokk. Rør om noen ganger i løpet av koketiden.
- Kok til sausen tykner og kalkunkjøttet er mørt og mykt.
Søtpotet-aioli
- Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la potetbitene avkjøles. Legg potetene i en kjøkkenmaskin og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell oljen i potetblandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i limesaften og smak til med salt og pepper.
- Server kalkungryten med søtpotet-aioli.