Kalkunsalat med ovnsbakte småpoteter
Til denne retten må du gjerne bruke rester etter kalkunmiddagen hvis du har.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkunsalat
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Legg kalkunen i en liten ildfast form, med et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kalkunens kjernetemperatur er 65 grader, ca. 1 time. La den hvile i 15 minutter.
- Legg potetene på et stekebrett, vend dem inn i oljen og strø over flaksalt. Sett brettet inn i ovnen når kalkunen har stekt i ca. 15 minutter. Potetene skal steke til de er myke inni, med en gyllen skorpe, 45- 60 minutter.
- Kok eggene i 7 minutter, skyll dem i iskaldt vann, skrell dem og del dem i to.
- Fjern stilkene på bønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. Riv opp salaten i grove biter, skjær rødløken i tynne båter, del tomatene i to og skjær agurken i skiver.
- Skjær kalkunen i fine skiver og legg alt på et stort serveringsfat i pene grupper. Topp med oliven og kapers, hell over dressingen og avslutt med litt ekstra nykvernet pepper.
Vinaigrette
- Finhakk hvitløken og pisk sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.