Kalkunsalat med ovnsbakte småpoteter

Til denne retten må du gjerne bruke rester etter kalkunmiddagen hvis du har.

60+ min
Middels
Kalkunsalat med ovnsbakte småpoteter

Slik gjør du

  1. Kalkunsalat

    1. 1
      Forvarm ovnen til 180 grader.
    2. 2
      Legg kalkunen i en liten ildfast form, med et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kalkunens kjernetemperatur er 65 grader, ca. 1 time. La den hvile i 15 minutter.
    3. 3
      Legg potetene på et stekebrett, vend dem inn i oljen og strø over flaksalt. Sett brettet inn i ovnen når kalkunen har stekt i ca. 15 minutter. Potetene skal steke til de er myke inni, med en gyllen skorpe, 45- 60 minutter.
    4. 4
      Kok eggene i 7 minutter, skyll dem i iskaldt vann, skrell dem og del dem i to.
    5. 5
      Fjern stilkene på bønnene og kok dem i lettsaltet vann i 2 minutter. Riv opp salaten i grove biter, skjær rødløken i tynne båter, del tomatene i to og skjær agurken i skiver.
    6. 6
      Skjær kalkunen i fine skiver og legg alt på et stort serveringsfat i pene grupper. Topp med oliven og kapers, hell over dressingen og avslutt med litt ekstra nykvernet pepper.
  2. Vinaigrette

    1. 1
      Finhakk hvitløken og pisk sammen alle ingrediensene. Smak til med salt og pepper.