Krydret grønnsaksgryte med kalkunfilet og søtpotet-aioli

Dette er en mettende gryte med masse gode og varme krydre.

20-40 min
Middels
Krydret grønnsaksgryte med kalkunfilet og søtpotet-aioli

Slik gjør du

  1. Grønnsaker

    1. 1
      Skjær grønnsaker i like store biter. Del tomater i båter. Riv hvitløk. Skjær kalkunen i store biter og tilsett et par klyper salt og rikelig med pepper. Stek grønnsaker og kalkunkjøtt i olivenolje i en stekepanne med høy kant. Tilsett krydder og tomatpuré, fulgt av oppskårede tomater og vann. og la det småkoke i 15–20 minutter under lokk. Rør om noen ganger i løpet av koketiden. Kok til sausen tykner og kalkunkjøttet er mørt og mykt.
      Server kalkungryten med søtpotet-aioli.
  2. Søtpotet-aioli

    1. 1
      Søtpotet-aioli
      Skrell søtpoteter og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la dem avkjøles. Legg søtpotetene i en blender og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell olje i blandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i limesaft og smak til med salt og pepper.