Krydret grønnsaksgryte med kalkunfilet og søtpotet-aioli
Dette er en mettende gryte med masse gode og varme krydre.
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
Grønnsaker
- Skjær grønnsaker i like store biter. Del tomater i båter. Riv hvitløk. Skjær kalkunen i store biter og tilsett et par klyper salt og rikelig med pepper. Stek grønnsaker og kalkunkjøtt i olivenolje i en stekepanne med høy kant. Tilsett krydder og tomatpuré, fulgt av oppskårede tomater og vann. og la det småkoke i 15–20 minutter under lokk. Rør om noen ganger i løpet av koketiden. Kok til sausen tykner og kalkunkjøttet er mørt og mykt. Server kalkungryten med søtpotet-aioli.
Søtpotet-aioli
- Søtpotet-aioli Skrell søtpoteter og skjær dem i terninger. Kok dem møre i saltet vann i ca. 10 minutter. Hell av vannet og la dem avkjøles. Legg søtpotetene i en blender og bland inn hvitløk og eggeplommer. Hell olje i blandingen i en fin stråle mens mikseren går. Bland i limesaft og smak til med salt og pepper.