Ovnsbakt kalkunfilet med appelsinsmør, couscous og sitrussalat

Ovnsbakt kalkunfilet med appelsinsmør, couscous og sitrussalat

Denne kalkunmiddagen smaker skikkelig friskt og godt.

Over 60 min
Middels

Slik gjør du

Ovnsbakt kalkunfilet

  1. Forvarm ovnen til 130 grader. Tørk godt av kalkunen og gni den inn med olje, salt og pepper.
  2. Brun den raskt i en panne med litt olje over høy varme, ca. 30 sekunder på hver side, før du legger den i en liten ildfast form. Legg i smøret i terninger og klem over saften fra appelsinen.
  3. Gi hvitløksfeddene et hardt slag med hånden mot siden av kniven, fjern skallet og legg dem i sammen med laurbærbladene.
  4. Stek kalkunen i ovnen til kjernetemperaturen måler 65 grader, ca. 1,5 time. Vipp litt på formen et par ganger underveis i stekingen og øs appelsinsmøret over kalkunen med en skje.
  5. Løft kalkunen over på et fat, dekk den til med aluminiumsfolie med noen få knivhull i og la den hvile i 15 minutter før du serverer den i skiver, toppet med stekesjy.

Couscous

  1. Tilbered couscous etter anvisning på pakken, men tilsett hønsebuljong i kokevannet. Finhakk aprikos og persille og vend inn i den ferdige couscousen og server.

Sitrussalat

  1. Pisk sammen sitronsaft, olje, salt og pepper i en bolle.
  2. Skrell appelsiner (bruk gjerne en kniv for å fjerne alle de hvite hinnene) og klementiner og skjær dem i tynne skiver på tvers. Fjern eventuelle steiner.
  3. Skjær rødløk i tynne båter og dadler i tynne skiver og vend alt sammen i bollen. Skrell pistasjnøttene og grovhakk dem rett før servering.