Ovnsbakt kalkunfilet med appelsinsmør, couscous og sitrussalat
Denne kalkunmiddagen smaker skikkelig friskt og godt.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Ovnsbakt kalkunfilet
- Forvarm ovnen til 130 grader. Tørk godt av kalkunen og gni den inn med olje, salt og pepper.
- Brun den raskt i en panne med litt olje over høy varme, ca. 30 sekunder på hver side, før du legger den i en liten ildfast form. Legg i smøret i terninger og klem over saften fra appelsinen.
- Gi hvitløksfeddene et hardt slag med hånden mot siden av kniven, fjern skallet og legg dem i sammen med laurbærbladene.
- Stek kalkunen i ovnen til kjernetemperaturen måler 65 grader, ca. 1,5 time. Vipp litt på formen et par ganger underveis i stekingen og øs appelsinsmøret over kalkunen med en skje.
- Løft kalkunen over på et fat, dekk den til med aluminiumsfolie med noen få knivhull i og la den hvile i 15 minutter før du serverer den i skiver, toppet med stekesjy.
Couscous
- Tilbered couscous etter anvisning på pakken, men tilsett hønsebuljong i kokevannet. Finhakk aprikos og persille og vend inn i den ferdige couscousen og server.
Sitrussalat
- Pisk sammen sitronsaft, olje, salt og pepper i en bolle.
- Skrell appelsiner (bruk gjerne en kniv for å fjerne alle de hvite hinnene) og klementiner og skjær dem i tynne skiver på tvers. Fjern eventuelle steiner.
- Skjær rødløk i tynne båter og dadler i tynne skiver og vend alt sammen i bollen. Skrell pistasjnøttene og grovhakk dem rett før servering.