Provencekrydret kalkun med rosenkålsalat og kremet pinjekjernedressing
Julemat med smak av Provence.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkun
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Legg kalkunen i en liten ildfast form, med et steketermometer stukket i den tykkeste delen. Hell over litt olje og stek den til kjernetemperaturen er 65 grader. Dette produktet er pakket i stekepose så den kan også puttes rett i ovnen.
- La den hvile i 15 minutter før du skjærer den i tynne skiver til servering.
Rosenkål- og eplesalat
- Skjær bort endene på rosenkålene og snitt dem fint. Skjær rødløken i tynne båter. Skjær eplene i to, fjern kjernehusene og skjær dem i tynne skiver.
- Legg alt i en stor bolle sammen med tranebærene og klem over sitronsaften. Rett før servering vender du dressingen inn i salaten.
- Topp med osten (skåret i pene flak med en potetskreller), pinjekjerner og basilikumblader.
Pinjekjernedressing
- Bland eddik, fish sauce, sukker og vann i en liten skål.
- Hell pinjekjerner, finhakket hvitløk og halve eddikblandingen i en foodprosessor eller stavmikser og kjør det sammen til en fin puré.
- Tilsett gradvis oljen mens maskinen kjører, deretter resten av eddikblandingen. Dressingen skal nå være kremet og tykk.
- Tilsett mer vann ved behov og smak til med fish sauce dersom du ønsker dressingen saltere.