Urtespekket kalkunfilet med tzatziki

Urtespekket kalkunfilet med tzatziki

La tankene sveve og drøm deg til de greske øyer med hvitkalkede små bygninger, azurblått hav og lukten av rosemarin

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Kalkunfilet

  1. Kalkunfilet: Hakk løk i biter. Stek løken i smør i en stekepanne til den er myk. Bland løken med hakkede urter og smak til med salt og pepper. Stikk forsiktig inn en kniv i midten av kalkunfileten, fra kortsiden. Lag en kanal gjennom hele. Fyll kanalen med urte-/løkblandingen. Bind opp fileten med hyssing, så det får en jevn og fin form. Salte og pepre godt. Stek i ovnen på 150 grader, kjernetemperaturen bør være 65-67 °. La kalkunfileten hvile litt før du skjærer den i skiver. Fileten kan godt grilles på aluminiumsfolie, benytt da indirekte grilling på svak varme under lokk.

Tzatziki

  1. Del agurken og ta ut kjernene. Skjær den i tynne skiver og legg dem i en skål. Tilsett salt, og la agurken ligge i ca. 15 minutter. La vannet renne av fra agurken, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Bland ingrediensene til dressingen, og bland inn agurk. Smak til med pepper og sitronsaft.
  2. Server kalkunen med tzatziki og en god salat.