Urtespekket kalkunfilet med tzatziki
La tankene sveve og drøm deg til de greske øyer med hvitkalkede små bygninger, azurblått hav og lukten av rosemarin
40-60 min
MiddelsSlik gjør du
Kalkunfilet
- Kalkunfilet: Hakk løk i biter. Stek løken i smør i en stekepanne til den er myk. Bland løken med hakkede urter og smak til med salt og pepper. Stikk forsiktig inn en kniv i midten av kalkunfileten, fra kortsiden. Lag en kanal gjennom hele. Fyll kanalen med urte-/løkblandingen. Bind opp fileten med hyssing, så det får en jevn og fin form. Salte og pepre godt. Stek i ovnen på 150 grader, kjernetemperaturen bør være 65-67 °. La kalkunfileten hvile litt før du skjærer den i skiver. Fileten kan godt grilles på aluminiumsfolie, benytt da indirekte grilling på svak varme under lokk.
Tzatziki
- Del agurken og ta ut kjernene. Skjær den i tynne skiver og legg dem i en skål. Tilsett salt, og la agurken ligge i ca. 15 minutter. La vannet renne av fra agurken, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Bland ingrediensene til dressingen, og bland inn agurk. Smak til med pepper og sitronsaft.
- Server kalkunen med tzatziki og en god salat.