Ingredienser
Biff stroganoff
-
500
g
Høyrygg
-
Fullkornsris til 4 personer
-
20
g
Smør
-
1
Løk
-
8
Champignon-sopp
-
1
Paprika
-
1
ts
Paprikapulver
-
5
ss
Tomatpure
-
1
ss
Sennep
-
3
dl
Fløte
-
1
dl
Kjøttbuljong
-
Pepper
-
Salt evt.
-
1
Fennikel
-
4
Vårløk
-
0,5
Sitron
-
Persille til servering
Slik gjør du
-
Kok ris som anvist på pakken. I mellomtiden lager du stroganoff. Skjær kjøtt i 2 cm tykke strimler. Ha smør i en støpejernsgryte og varm opp. Når smøret er brunt steker du kjøttstrimler til de er gylne. Kutt løk i strimler og sopp i båter. Stek dem sammen med kjøttet til løken er blank. Grovhakk paprika og ha den i sammen med paprikapulver. Rør godt. Tilsett tomatpuré og sennep. Rør videre. Tilsett fløte og buljong.
Smak til med pepper og salt. La det hele småkoke til risen er ferdig.
-
I mellomtiden: Skjær fennikel og vårløk i tynne strimler. Press over saften av ½ sitron.
Server Biff Stroganoff med fullkornsris og sprø, syrlig fennikelsalat.