Flat iron steak på fjøl med Pommes duchesse
Slik gjør du
-
Forvell grønne bønner i kokende vann 1-2 minutter. Ha de rett over i iskaldt vann for rask nedkjøling og la de renne av i et dørslag.
-
Ha bønnene i en bolle og tilsett hakket sjalottløk, litt olivenolje og pepper.
-
Lag små buketter av bønnene og bind de sammen med en skive bacon. Stekes sammen med Pommes Duchesse i ovnen på planker, eventuelt i ildfast form.
-
Gni inn kjøttet med olivenolje, salt og pepper.
-
Grill kjøttet på høy varme i ca 2-3 minutter på hver side (det skal gå fort på høy varme, kjøttet blir saftigst da) og la det så hvile 2-3 minutter.
-
Skjær i skiver og server på plankene sammen med Pommes Duchesse og bønner. Alternativt i ildfast form.
-
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og kok poteter i lettsaltet vann, hell av vannet og la potetene dampe av.
-
Press potetene i en bolle, rør inn smør i terninger mens potetene er varme. Rør til en jevn mos.
-
Visp inn eggeplommer og finhakket gressløk, smak til med salt og pepper.
-
Ha mosen i små smurte former og gratiner i ovnen i ca 7-8 minutter til de er gyllenbrune.