Flat iron steak med pommes duchesse
En klassisk biffmiddag med sprø pommes duchesse og smakfulle bønner.
Slik gjør du
-
Kok opp vann i en kjele og forvell bønnene i 1–2 minutter. Ha bønnene rett over i iskaldt vann for rask nedkjøling, og la dem renne av i et dørslag. Ha bønnene i en bolle og tilsett hakket sjalottløk, en skvett olivenolje og litt pepper. Lag små buketter av bønnene og bind dem sammen med en skive bacon. Stek bønnene i ovnen sammen med pommes duchesse.
-
Sett ovnen på 225 grader. Skrell og kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe av i et par minutter. Mos potetene i en bolle og rør inn smør i terninger mens de fortsatt er varme. Visp inn eggeplommer og finhakket gressløk, og smak til med salt og pepper. Ha mosen i små smurte former eller sprøyt ut topper på et stekebrett med bakepapir. Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune.
-
Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune. Grill biffen på høy varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før det skjæres i skiver. Server biffen sammen med pommes duchesse og baconbundne bønner.