Flat iron steak med pommes duchesse
En klassisk biffmiddag med sprø pommes duchesse og smakfulle bønner.
40-60 min
MiddelsTips!
Har du en sprøytepose kan du lage små "roser" (derav navnet) av potetmosen på plankene og gratinere dem samtidig som du steker bønner med bacon.
Slik gjør du
Dette trenger du
- 1Kok opp vann i en kjele og forvell bønnene i 1–2 minutter. Ha bønnene rett over i iskaldt vann for rask nedkjøling, og la dem renne av i et dørslag. Ha bønnene i en bolle og tilsett hakket sjalottløk, en skvett olivenolje og litt pepper. Lag små buketter av bønnene og bind dem sammen med en skive bacon. Stek bønnene i ovnen sammen med pommes duchesse.
- 2Sett ovnen på 225 grader. Skrell og kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe av i et par minutter. Mos potetene i en bolle og rør inn smør i terninger mens de fortsatt er varme. Visp inn eggeplommer og finhakket gressløk, og smak til med salt og pepper. Ha mosen i små smurte former eller sprøyt ut topper på et stekebrett med bakepapir. Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune.
- 3Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune. Grill biffen på høy varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før det skjæres i skiver. Server biffen sammen med pommes duchesse og baconbundne bønner.
- 1