Flat iron steak med pommes duchesse

En klassisk biffmiddag med sprø pommes duchesse og smakfulle bønner.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 2 stk flat iron steak
  • 1 pk grønne bønner
  • 1 stk sjalottløk
  • 3 ss finhakket olivenolje
  • 4 skiver bacon
  • havsalt
  • pepper fra kvern

Pommes Duchesse

  • 500 g poteter
  • 100 g smør
  • 3 stk eggeplommer
  • 1 neve gressløk
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en kjele og forvell bønnene i 1–2 minutter. Ha bønnene rett over i iskaldt vann for rask nedkjøling, og la dem renne av i et dørslag. Ha bønnene i en bolle og tilsett hakket sjalottløk, en skvett olivenolje og litt pepper. Lag små buketter av bønnene og bind dem sammen med en skive bacon. Stek bønnene i ovnen sammen med pommes duchesse.
  2. Sett ovnen på 225 grader. Skrell og kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe av i et par minutter. Mos potetene i en bolle og rør inn smør i terninger mens de fortsatt er varme. Visp inn eggeplommer og finhakket gressløk, og smak til med salt og pepper. Ha mosen i små smurte former eller sprøyt ut topper på et stekebrett med bakepapir. Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune.
  3. Gratiner i ovnen i ca. 7–8 minutter til de er gyllenbrune. Grill biffen på høy varme i 2–3 minutter på hver side. La kjøttet hvile i 2–3 minutter før det skjæres i skiver. Server biffen sammen med pommes duchesse og baconbundne bønner.