Grillet entrecôte med honningløk og eddikssmør

Server med honningløk og en skje godt smør, og f.eks. bakte poteter

Ingredienser

Entrecôte med honningløk og eddikssmør

  • 4 stk velmarmorerte entrecôtebiffer
  • 250 gr rødløk
  • 250 gr gul løk
  • 2 ss honning
  • 1 stk sitron saft av
  • 1,5 ss rapsolje
  • 150 gr smør
  • 1 stk sjalottløk finhakket
  • 2 ts ingefær finrevet
  • 2 ts eplesidereddik
  • salt nykvernet
  • sort pepper nykvernet

Slik gjør du

  1. Skrell løken og del den i båter. Fres løkbåtene i litt olje i en gryte på komfyren, og tilsett honning og
sitronsaft. Tilsett vann til halvveis opp på løkbåtene, og kok båtene møre under lokk i ca. 10 minutter. Ta av lokket og kok ned væsken til kraften begynner å tykne. 

Smak til med salt og pepper.
    Skrell løken og del den i båter. Fres løkbåtene i litt olje i en gryte på komfyren, og tilsett honning og sitronsaft. Tilsett vann til halvveis opp på løkbåtene, og kok båtene møre under lokk i ca. 10 minutter. Ta av lokket og kok ned væsken til kraften begynner å tykne. Smak til med salt og pepper.
  2. Rør smøret mykt, og tilsett finhakket løk og ingefær. Smak til med eddik, salt og pepper.
    Rør smøret mykt, og tilsett finhakket løk og ingefær. Smak til med eddik, salt og pepper.
  3. Gni inn kjøttet med salt og sort pepper, og grill biffene på en varm grill i 3–5 minutter på hver side. La kjøttet hvile i et par minutter før du serverer det.
  4. Server med honningløk og en skje godt smør, og f.eks. bakte poteter