Carpaccio av grillet ytrefilet med brokkolipesto

Mørt og saftig grillet ytrefilet skjæres i tynne skiver og serveres med en smakfull brokkolipesto. Velbekomme!

40-60 min
Middels
Carpaccio av grillet ytrefilet med brokkolipesto

Slik gjør du

  1. Carpaccio av grillet ytrefilet

    1. 1
      Pensle ytrefileten med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
    2. 2
      For tilberedning i ovn: Brun den raskt på alle sider. Sett ytrefileten i ovnen på 130 grader og stek til kjernetemperaturen er 54-56 grader.
    3. 3
      For tilberedning på grill: Brun fileten først over høy varme, og la den deretter ettersteke på lav varme til kjernetemperaturen er 54-56 grader.
    4. 4
      Ta fileten av varmen og la den hvile til servering.
    5. 5
      Miks alle ingrediensene til brokkolipestoen i en blender og la den gå til det blir en myk masse. Smak til med salt og pepper.
    6. 6
      Skjær kjøttet i skiver og legg det på et stort fat. Legg klatter av pestoen over kjøttet. Pynt med litt ruccola over, drypp over olivenolje, sitron og balsamicoeddiken. Avslutt med høvlet parmesan.
    7. 7
      Kvern rikelig med svart pepper over, og tilsett litt flaksalt.