Carpaccio av grillet ytrefilet med brokkolipesto

Mørt og saftig grillet ytrefilet skjæres i tynne skiver og serveres med en smakfull brokkolipesto. Velbekomme!

Ingredienser

Carpaccio av grillet ytrefilet

  • 500 g ytrefilet av storfe
  • olje til steking
  • pepper
  • salt
  • 0,5 stk sitron
  • olivenolje
  • 1,5 ss balsamikoeddik
  • 1 stk fersk parmesan
  • 1 neve ruccola

Brokkolipesto

  • 1 stk brokkoli i biter
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 dl mandler eller pinjekjerner
  • 1,5 dl revet parmesan
  • olivenolje
  • 3 ss yoghurt naturell
  • 2 stk hvitløkskløfter
  • pepper
  • 1 salt

Slik gjør du

  1. Pensle ytrefileten med olivenolje, og krydre med salt og pepper.
  2. For tilberedning i ovn: Brun den raskt på alle sider. Sett ytrefileten i ovnen på 130 grader og stek til kjernetemperaturen er 54-56 grader.
  3. For tilberedning på grill: Brun fileten først over høy varme, og la den deretter ettersteke på lav varme til kjernetemperaturen er 54-56 grader.
  4. Ta fileten av varmen og la den hvile til servering.
  5. Miks alle ingrediensene til brokkolipestoen i en blender og la den gå til det blir en myk masse. Smak til med salt og pepper.
  6. Skjær kjøttet i skiver og legg det på et stort fat. Legg klatter av pestoen over kjøttet. Pynt med litt ruccola over, drypp over olivenolje, sitron og balsamicoeddiken. Avslutt med høvlet parmesan.
  7. Kvern rikelig med svart pepper over, og tilsett litt flaksalt.