Grillet ytrefilet med sitron, dijonsennep og rotmos

Denne grillede ytrefileten får ekstra smak med sennep og sitron, servert med rotmos.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 4 skiver ytrefilet
  • 1 bunt timian
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 stk sitron
  • pepper
  • salt

Rotmos

  • 500 g nypoteter
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss rømme
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • hvit pepper
  • salt

Slik gjør du

  1. Gni ytrefileten inn med timian, salt og pepper. Grill biffene i et par minutter på hver side, til de får en fin stekeskorpe. Legg biffene på et fat og la dem hvile før servering. Pensle på dijonsennep og press over sitron rett før servering.
  2. Rotmos: Skrell poteter, gulrøtter og løk, og skjær dem i biter. Kok dem møre i en kjele med lettsaltet vann under lokk. Hell av vannet, tilsett rømme, olivenolje og sitronsaft. Mos alt grovt med en potetmoser eller gaffel. Smak til med salt og pepper.
  3. Anrett biffene med rotmos og en blandet salat på siden.