Gryte på høyrygg med poteter og snøfrisk

Du kan også bruke magrere kjøtt som mørbrad eller ytrefilet av storfe i denne retten. Oppskrift på tomatsaus? Søk etter «hjemmelaget tomatsaus» i søkefeltet øverst på siden.

Ingredienser

  • 800 g høyrygg
  • Salt og pepper
  • 5 dl Tomatsausbase se egen oppskrift på KIWI.no
  • 5 dl Vann
  • 2 terninger Kjøttbuljong
  • 6 store Poteter
  • 1 stk Løk
  • 1 ts Paprikapulver
  • 1 knivsodd Cayennepepper
  • 0,5 stk Brokkoli
  • 1 pakke Snøfrisk
  • 4 kvister Rosmarin

Slik gjør du

  1. Del kjøttet i grove biter. Bruk en stor gryte, gjerne i jern. La kjøttet steke, litt av gangen, pa° høy varme til det fa°r fin farge og litt stekeskorpe. Senk temperaturen og tilsett tomatsausbase, vann og buljong. la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
  2. Skrell poteter og løk og del de i 1 cm tykke skiver. Ha alt oppi gryten sammen med krydder. La det sma°koke i 30-40 min. Del opp brokkoli i sma° buketter og ha i na°r det gjensta°r 5 min. av koketiden. Server i dype ska°ler med en klatt Snøfrisk og en kvist rosmarin.