Julegryte med rosiner, mandler og couscoussalat

Prøv en ny middagsrett i julen. Masse smak og veldig godt.

Ingredienser

Julegryte

  • 550 g høyrygg
  • 4 ss smør
  • 4 dl vann
  • 2 pk hakkede tomater
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 0,5 stk fennikel
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts kanel
  • salt
  • sort Pepper

Couscous

  • couscous
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 terning hønsebuljong
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl mandler

Tilbehør

  • koriander
  • yoghurt naturell
  • lime

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i grove strimler. Varm en stor gryte, gjerne av jern. Ha i smør og stek kjøttet til det har fått fin farge. Tilsett vann og hakkede tomater. Kok opp. Tilsett tomatpuré. Skjær gulrøtter, løk og fennikel i grove biter og ha i gryten. Tilsett finhakket hvitløk og chili. Avslutt med litt kanel, salt og sort pepper. La alt småkoke i ca. 45 min.- 1 time, eller til kjøttet er mørt.
  2. I mellomtiden lager du couscous. Kok den som angitt på pakken, men tilsett gurkemeie og en buljongterning. Når couscousen er klar, tilsetter du rosiner og grovhakkede mandler.
  3. Server gryten med gul, deilig couscous, frisk koriander og litt naturell yoghurt. Smaker godt tilsatt litt friskpresset lime på slutten.