Ingredienser
Høyrygg og marinade
-
700
g
høyrygg
-
20
g
Smør
-
pepper
-
2
fedd
Hvitløk
-
2
dl
Vann
Brokkolisalat
-
1
stk
brokkoli
-
1
stk
Squash
-
1
dl
Mandler
grovhakket
-
2
ss
olje
-
1
stk
Rødløk
-
2
fedd
Hvitløk
finhakket
-
1
pose
Babyspinat
-
1
stykke
myk Chevre
-
1
neve
frisk timian
-
1
stk
Lime
kun saften
-
1
dl
hjemmelaget urtepesto
se oppskrift på KIWI.no
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 130 grader. Varm en stekepanne og smelt smøret. Del opp hvitløk i grove biter. Pepre kjøttet og brun det på alle sider på høy varme. Ha i hvitløk etter 5 min. legg kjøttet over i en ildfast form, sammen med stekesjyen fra pannen og 2 dl vann. Stek i ovnen i ca. 3 timer. Vend kjøttet én gang i timen. Fyll på med væske hvis det blir tørt.
-
Del brokkoli og squash i mindre biter. Ha de i en stekepanne sammen med mandler og olje. Tilsett rødløk i ringer og finhakket hvitløk. Stek på sterk varme under omrøring i 2 – 5 minutter. Mot slutten legger du spinat og chèvre på toppen. Ha over friske timianblader og limesaft. Sett pannen rett på bordet.
-
Skjær kjøttet i tykke skiver eller riv det fra hverandre som “pulled pork”. Serveres med urtepesto.