Oksegryte med kapers, mandel og eple-potetstappe

GRyter hører høsten til. Her er en smakfull oksegryte.

Ingredienser

Oksegryte

  • 800 g Storfekjøtt
  • 1 Løk
  • 1 boks Sjampinjong
  • Olivenolje
  • 1 ss Tomatpure
  • 4 dl Vann
  • 1 boks Tomater hakkede
  • 3 ss Kapers
  • 1 dl Mandler
  • Smør til steking
  • Salt
  • Pepper

Eple-potetstappe

  • 600 g Poteter
  • 2 Sjalottløk
  • 2 Epler syrlige
  • 2 ss Olivenolje
  • 0,8 dl Rømme
  • 0,5 Sitronsaft
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du

  1. Oksegryte Skrell løk og skjær den i tynne skiver, rens sjampinjonger. Brun løk, sjampinjonger og kjøtt i en gryte i flere omganger så det blir godt stekt. Tilsett tomatpuré, vann og hakkede tomater og la det hele småkoke på svak varme i ca 45-50 minutter. Smak til med salt og pepper og garner med kapers, grovhakkede mandler og eventuelt litt hakket fersk rosmarin.
  2. Eple-potetstappe Skrell poteter, del dem og kok dem i lettsaltet vann. Skrell og finhakk sjalottløk. Del epler og ta ut kjernehusene. Legg ned eplene i kasserollen med poteter når potetene har kokt i ca. 20 minutter. Kok i 5-10 minutter til alt er mykt. Hell vannet av potetene og tilsett olivenolje, rømme, sjalottløk og sitronsaft. Mos med for eksempel en ballongvisp til du har en grov stappe. Smak til med salt og pepper. Server stappen med kjøttgryten og en grønn salat.