Ingredienser
Oksegryte
-
700
g
strimlet storfekjøtt
-
1
stk
gul løk
-
250
g
champignon
frisk
-
2
ss
rosmarin
frisk, hakket, eller tørket rosmarin
-
4
dl
vann
-
1
boks
hermetiske tomater
hakket
-
1
ss
tomatpure
-
2,5
ss
kapers
-
olivenolje
-
kvernet salt
-
sort pepper
Potetmos
-
800
g
poteter
-
2
dl
melk
-
25
g
smør
-
0,5
stk
sitron
-
120
g
parmesan
raspet / Grana Padano
-
salt
-
sort pepper
Slik gjør du
-
Skrell og kok potetene. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen. Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger.
-
Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Garner med kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.
-
Hell vannet av potetene og knus dem i kjelen, tilsett melk og smør. Visp til du har en glatt og luftig potetmos og tilsett sitronsaft og revet parmesan etter smak. Kvern rikelig med sort pepper over mosen og tilsett litt salt.