Oksegryte med sjampinjong, rosmarin og parmesanmos

Deilig gryte for sene høstkvelder

Ingredienser

Oksegryte

  • 700 g strimlet storfekjøtt
  • 1 stk gul løk
  • 250 g champignon frisk
  • 2 ss rosmarin frisk, hakket, eller tørket rosmarin
  • 4 dl vann
  • 1 boks hermetiske tomater hakket
  • 1 ss tomatpure
  • 2,5 ss kapers
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • sort pepper

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 2 dl melk
  • 25 g smør
  • 0,5 stk sitron
  • 120 g parmesan raspet / Grana Padano
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og kok potetene. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen. Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger.
    Skrell og kok potetene. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Rengjør sjampinjongen. Brun løk, sjampinjong og kjøtt godt i en gryte i to omganger.
  2. Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Garner med kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.
    Tilsett tomatpuré, kraft, hakkede tomater og rosmarin. La det småkoke under lokk på svak varme i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Garner med kapers og eventuelt litt hakket, frisk rosmarin.
  3. Hell vannet av potetene og knus dem i kjelen, tilsett melk og smør. Visp til du har en glatt og luftig potetmos og tilsett sitronsaft og revet parmesan etter smak. Kvern rikelig med sort pepper over mosen og tilsett litt salt.