-
Forvarm ovnen til 220 grader. Ta kjøttet ut av kjøleskapet en halv time før du skal steke det. Pakk potetene i aluminiumfolie og bak på rist i ovnen i 45 minutter - 1 time, til de er møre.
-
Del rødløk og hvitløk i to på tvers, og sjalottløken i to på langs, med skallet på. Plasser løken med snittsiden opp i en langpanne eller ildfast form. Drypp over litt olivenolje og strø over salt og pepper. Bak i ovnen til løken er helt myk og litt svidd i kantene, omtrent 30 minutter.
-
Ha smøret i en bolle sammen med urter, sitronskall og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper. Hvis smøret er helt mykt, sett til avkjøling i kjøleskap.
-
Strø salt på kjøttet og stek det i nøytral olje i en stekepanne over middels høy varme til det har fått fin stekeskorpe på begge sider. Sett ned varmen og stek videre i 3-4 minutter, til kjøttet er medium stekt. (Er du i tvil kan det lønne seg å sjekke med et steketermometer – medium er 58-60 grader.) La hvile i noen minutter før servering.
-
Kok sukkerertene i lettsaltet vann til de akkurat er møre, omtrent 3 minutter.
-
Dander bakt løk og hvitløk på tallerkener sammen med kjøtt og sukkererter. Stikk et kryss i hver potet, press sammen, og plasser ved siden av, med en raus skje urtesmør på toppen.