Pepperstek med karamelliserte rosmarinpoteter

Ingredienser

Pepperstek med karamelliserte rosmarinpoteter

  • 4 skiver oksefilet av storfe à 160-180 g
  • 1 pose grove pepperkorn
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • havsalt
  • 1 pakke salatmix til servering
  • 1 pose amandinepoteter (ca 800 g)
  • 2 kvister rosmarin
  • 3 ss smør
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 ss brødsmuler
  • 1 ss sukker
  • salt
  • pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader. Lag mange tynne snitt i hver potet med en skarp kniv (pass på å ikke skjære helt igjennom). Legg poteter i en ildfast form. Hakk rosmarin og bland med smøret. Rør inn presset sitronsaft. Fordel smøret jevnt på hver potet. Bland brødsmuler og sukker i en skål, smak til med salt og pepper. Dryss brødblandingen over potetene og sett formen i ovnen. La det bake i 35-40 minutter til potetene har en sprø og gyllen overflate.
  2. Knus pepperkorn grovt i en morter og rull oksefileten i pepper på alle sider. Strø over litt havsalt. Ha smør og olivenolje i en stekepanne og stek kjøttet på høy varme i ca 3-5 minutter på hver side. La kjøttet hvilke i et par minutter før servering. Server med rosmarinpoteter og valgfri salatmix.