Ingredienser
Pepperstek med karamelliserte rosmarinpoteter
-
4
skiver
oksefilet av storfe à 160-180 g
-
1
pose
grove pepperkorn
-
1
ss
smør
-
1
ss
olivenolje
-
havsalt
-
1
pakke
salatmix til servering
-
1
pose
amandinepoteter (ca 800 g)
-
2
kvister
rosmarin
-
3
ss
smør
-
2
ss
sitronsaft
-
3
ss
brødsmuler
-
1
ss
sukker
-
salt
-
pepper
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 200 grader. Lag mange tynne snitt i hver potet med en skarp kniv (pass på å ikke skjære helt igjennom). Legg poteter i en ildfast form. Hakk rosmarin og bland med smøret. Rør inn presset sitronsaft. Fordel smøret jevnt på hver potet. Bland brødsmuler og sukker i en skål, smak til med salt og pepper. Dryss brødblandingen over potetene og sett formen i ovnen. La det bake i 35-40 minutter til potetene har en sprø og gyllen overflate.
-
Knus pepperkorn grovt i en morter og rull oksefileten i pepper på alle sider. Strø over litt havsalt. Ha smør og olivenolje i en stekepanne og stek kjøttet på høy varme i ca 3-5 minutter på hver side. La kjøttet hvilke i et par minutter før servering. Server med rosmarinpoteter og valgfri salatmix.