Saftig biff og escabeche med sjampinjonger

Med denne middagen får du en smak av Middelhavet.

Ingredienser

Biff

  • 4 stk Mørbradbiffer av storfe
  • Salt og pepper
  • Olivenolje til pensling

Escaberche med sjampinjonger

  • 1 stk sjalottløk
  • 4 ss Olivenolje
  • 250 g Sjampinjong
  • 0,5 stk Rød chili, finhakket
  • 1 ss Hakket timian
  • 2 ss Hakket persille
  • 1 ts Honning
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 dl Hvitvinseddik
  • 1 stk Lime, revet skall og saft

Slik gjør du

  1. Salt og pepre biffene. Pensle med olivenolje og grill i ca 3-4 minutter på hver side.
  2. Skjær sjampinjongene i tynne skiver. Legg sjampinjongene i en bolle.
  3. Finhakk sjalottløken. Bland sammen sjalottløken med alle ingrediensene til escabeche- dressingen og hell den deretter over soppen.
  4. Mariner i cirka 10-15 minutter så soppen kan suge til seg smakene, jo lengre sjampinjongene får ligge desto bedre vil de smake.