Storfekebab med grillet pitabrød og granateplesalat

Ingredienser

Storfekebab med grillet pitabrød

  • 500 g kjøttdeig av storfe
  • 100 g Kesam
  • 1 neve persille eller mynte
  • salt fra kvern
  • pepper fra kvern
  • 4 stk pitabrød 4-8 stk
  • grillspyd

Granateplesalat

  • 1 l Avrent yoghurt
  • 2 ss mandler hakkede
  • 1 stk granateple
  • 1 stk kålrabi liten
  • 1 stk sjalottløk finhakket
  • 1 neve persille eller mynte
  • salt fra kvern
  • pepper fra kvern
  • olivenolje

Slik gjør du

  1. Fyr opp grillen eller sett ovnen på 200 grader. Bløtlegg grillspyd i kaldt vann.
  2. Bland kjøttdeig med Kesam og hakket persille. Smak til med salt og pepper.
  3. Form deigen till avlange ”kebab” og trykk dem på grillspydene.
  4. Grill et par minutter på hver side eller stek i ovn i ildfast form ca 10-15 minutter. Legg til slutt pitabrød på grillen eller i ovnen 1-2 minutter på hver side.
  5. Server kebab-spydene med yoghurtsalat og varme pitabrød.
  6. Bre yoghurt ut på et fat med skje, ha over mandler, granateplekjerner, revet kålrabi, løk.
  7. Bland krydder og strø det over yoghurten.
  8. Avslutt med noen drypp olivenolje