Urtestekt ytrefilet av storfe med Tinas potetgrateng og syltet løk

En klassiker med deilig vri!

40-60 min
Middels
Urtestekt ytrefilet av storfe med Tinas potetgrateng og syltet løk

Slik gjør du

  1. Urtestekt ytrefilet

    1. 1
      Sett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte og kok opp. Legg i potetene og tilsett salt og pepper etter smak. Kok potetene til de er myke og blandingen er tykk og kremaktig. Glem ikke å røre underveisSett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte  og  kok  opp.  Legg  i  potetene  og  tilsett  salt  og pepper  etter  smak.  Kok  potetene  til  de  er  myke  og blandingen  er  tykk  og  kremaktig.  Glem  ikke  å  røre underveis
    2. 2
      Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.
    3. 3
      Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og sitronsaft med en klype salt i en kjele. Slå den varme laken over løken og la det stå til det kjølner.
    4. 4
      Pensle kjøttet med olivenolje og gni det inn med hakkede urter. Stek biffene i ca. 3-4 minutter på hver side. Tilsett salt og pepper etter smak.