Ingredienser
Urtestekt ytrefilet
-
4
biffer
ytrefilet av storfe
-
olivenolje
til pensling
-
1
neve
friske urter
f.eks. dill, krus- persille, timian, basilikum, gressløk
Syltet rødløk
-
2
stk
Rødløk
-
0,8
dl
hvitvinseddik
-
1
dl
sukker
-
1
dl
vann
-
1
stk
sitron
presset saft
-
kvernet salt
-
sort pepper
Tinas grateng
-
1
kg
poteter
-
0,5
stk
purreløk
-
5
dl
kremfløte
-
5
dl
melk
-
2
fedd
hvitløk
-
olivenolje
-
salt
-
sort pepper
Slik gjør du
-
Sett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte og kok opp. Legg i potetene og tilsett salt og pepper etter smak. Kok potetene til de er myke og blandingen er tykk og kremaktig. Glem ikke å røre underveis
-
Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.
-
Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og sitronsaft med en klype salt i en kjele. Slå den varme laken over løken og la det stå til det kjølner.
-
Pensle kjøttet med olivenolje og gni det inn med hakkede urter. Stek biffene i ca. 3-4 minutter på hver side. Tilsett salt og pepper etter smak.