Urtestekt ytrefilet av storfe med Tinas potetgrateng og syltet løk

En klassiker med deilig vri!

Ingredienser

Urtestekt ytrefilet

  • 4 biffer ytrefilet av storfe
  • olivenolje til pensling
  • 1 neve friske urter f.eks. dill, krus- persille, timian, basilikum, gressløk

Syltet rødløk

  • 2 stk Rødløk
  • 0,8 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 stk sitron presset saft
  • kvernet salt
  • sort pepper

Tinas grateng

  • 1 kg poteter
  • 0,5 stk purreløk
  • 5 dl kremfløte
  • 5 dl melk
  • 2 fedd hvitløk
  • olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte  og  kok  opp.  Legg  i  potetene  og  tilsett  salt  og pepper  etter  smak.  Kok  potetene  til  de  er  myke  og blandingen  er  tykk  og  kremaktig.  Glem  ikke  å  røre underveis
    Sett ovnen på 180°. Skjær potetene i tynne skiver og purreløken i strimler. Press hvitløken. Stek løk og hvitløk myk i olivenolje i en kjele. Tilsett melk og kremfløte og kok opp. Legg i potetene og tilsett salt og pepper etter smak. Kok potetene til de er myke og blandingen er tykk og kremaktig. Glem ikke å røre underveis
  2. Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.
    Hell alt i en ildfast form og stek gratengen ca. 30 minutter i ovnen.
  3. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Kok opp vann, eddik, sukker og sitronsaft med en klype salt i en kjele. Slå den varme laken over løken og la det stå til det kjølner.
  4. Pensle kjøttet med olivenolje og gni det inn med hakkede urter. Stek biffene i ca. 3-4 minutter på hver side. Tilsett salt og pepper etter smak.