Ytrefilet av storfe med timiangrillede rotfrukter og kryddersmør

Saftig rett med mye smak

Ingredienser

Ytrefilet av storfe

  • 4 stk Tinas Ytrefilet av storfe
  • 1 bunt gulrøtter
  • 4 stk persillerot
  • 12 stk sjalottløk
  • 500 g amandine-poteter
  • 1 potte fersk timian
  • 1 sitron
  • 1 pakke Tinas kryddersmør 20 gram per porsjon
  • olivenolje
  • kvernet salt
  • svart pepper

Slik gjør du

  1. Vask og skrubb rotfruktene, skjær et par snitt på langs av hver løk men behold skallet. Del rotfrukter og poteter i grove biter og vend dem i 2-3 ss olivenolje og hakket timian.
  2. Grill grønnsakene direkte på grillristen eller på et ark aluminiumsfolie i ca 15-20 minutter, legg lokk på grillen hvis du har (da går det raskere). Ta grønnsakene av grillen, smaksett med salt og pepper.
  3. Legg biffene på grillen, grill dem 3-4 minutter på hver side og smak til med salt og svart pepper. La kjøttet hvile 2-3 minutter før servering.
  4. Skjær kjøttet i skiver og legg på en klatt krydder- smør, anrett alt sammen med grønnsakene fint på tallerkener. Press litt sitron over og ha over litt hakket, frisk timian.