-
Finhakk hvitløken og rør sammen med resten av ingrediensene til marinaden.
-
Smak til med salt og pepper og hell den over i en stor ziplock-pose sammen med kjøttet. La det marinere i kjøleskapet i 3-8 timer.
-
Romtemperér kjøttet og varm opp grillen.
-
Pakk rødbetene inn i hver sin aluminiumsfolie og grill dem over indirekte varme til de er møre, ca. 1 time. Dersom du ønsker å kutte ned tiden, kan du koke dem møre først og avslutte prosessen på grillen.
-
Avkjøl rødbetene, skrell dem og skjær dem i seks båter hver.
-
Grill kjøttet først over direkte varme for en fin grillskorpe, deretter over indirekte varme til kjernetemperaturen måler 60-65 grader. La kjøttet hvile.
-
Rist valnøttene gylne i en tørr stekepanne over lav til middels varme. Vend sammen rødbeter, valnøtter, blåmuggost smuldret i grove biter, olje, eddik og en klype salt og pepper.
-
Legg på toppen av salaten og server sammen med kjøttet skåret i delikate skiver.