Biff caponata med mandler

Prøv den sicilianske nasjonalretten!

Ingredienser

  • 500 gram høyrygg av okse
  • 2 stk tomater
  • 1 stk auberginer
  • 1 stk hvitløk
  • 1 dl olje til steking
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 dl oliven
  • 1 dl mandler
  • 1 ts sriracha
  • 4 porsjoner pasta penne

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i strimler. Hakk tomatene og skjær auberginen i terninger. Knus hvitløken med en kniv. Brun alt i olje og smør, tilsett sukker og eddik. Ha i oliven og mandler og la det steke i 5 minutter. Smak til med sriracha og sett til siden.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken. Ta opp den ferdig kokte pastaen og legg den rett i sausen. Ha ev. i 1-1,5 dl av pastavannet i sausen for å justere konsistensen.