Ingredienser
Biff med kålrotfrites
-
4
stk
biffer av mørbrad eller entrecote
-
1
stk
kålrot
-
2
ss
olivenolje
-
0,3
ts
salt
-
0,3
ts
pepper
-
1
ss
smør
-
3
ss
timian
Basilikumdipp
-
1
beger
kesam mager
-
0,5
stk
sitron
-
1
potte
basilikum
-
1
ts
dijondennep
-
1
ts
honning
Slik gjør du
-
Forvarm ovnen til 220 grader. Gni biffstykkene inn med salt og pepper.
-
Skrell kålroten og del den i tynne staver. Legg dem på et bakebrett dekket med bakepapir. Hell over olivenolje og bland godt. Krydre med salt og pepper.
-
Stel kålrotfritesene i ca. 25-30 minutter. Ved dem halvveis i steketiden.
-
De siste fem minuttene steker du biffen. For medium stekt: Stek biffen i smør på sterk varme til kjøttsaften pipler ut på oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. La biffen hvile et par minutter før servering.
-
Bland alle ingrediensene med stavmikser og server sammen med biff og kålrotfrites. Dryss over finhakket basilikum.