Biffgryte med kålrot, gulrot, fennikel & potet- og pastinakkmos

Prøv denne varme og mettende høstgryten.

Ingredienser

Biffgryte

  • 600 g storfe høyrygg
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 1 stk kålrot
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • 1 stk fennikel
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 pk grovhakkede tomater
  • 7 dl vann
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 1 stk laurbærblad
  • 2 ss balsamicoeddik
  • salt og pepper

Potet- og pastinakkmos

  • 1 4-6 poteter
  • 2 stk pastinakk
  • 1 ss smør
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 stk sitron, skallet
  • 1 neve timian
  • 1 salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3x3 cm biter. Smelt smør og litt olje i en kasserolle eller jerngryte og stek kjøttet jevnt brunt på middels varme i fem minutter.
  2. Skrell kålroten, gulrøttene og løken og skjær dem i like store terninger. Skjær fennikelen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Ha alt i gryten og stek det sammen med kjøttet i ytterligere fem minutter.
  3. Tilsett tomatene, vannet, buljongterningene og laurbærbladet. La alt småputre til grønnsakene er møre - ca 20-25 minutter. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
  4. Skrell og skjær potetene og pastinakkene i små biter. Kok dem møre i ca. 20 minutter. Hell av vannet og mos dem til stappe. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Bland i finhakket timian og rør godt om. Riv til slutt over sitronskall.