Biffgryte med hjemmelaget rotmos

Biffgryte med hjemmelaget rotmos

Prøv denne varme og mettende høstgryten.

40-60 min
Middels

Slik gjør du

Biffgryte

  1. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm biter. Smelt smør og litt olje i en kasserolle eller jerngryte og stek kjøttet jevnt brunt på middels varme i fem minutter.
  2. Skrell kålroten, gulrøttene og løken og skjær dem i like store terninger. Skjær fennikelen i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Ha alt i gryten og stek det sammen med kjøttet i ytterligere fem minutter.
  3. Tilsett tomatene, vannet, buljongterningene og laurbærbladet. La alt småputre til grønnsakene er møre i ca. 20-25 minutter. Smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
  4. Skrell og skjær potetene og pastinakkene i små biter. Kok dem møre i ca. 20 minutter. Hell av vannet og mos dem til stappe. Tilsett fløte og smak til med salt og pepper. Bland i finhakket timian og rør godt om. Riv til slutt over sitronskall og server alt sammen.