Grillet flat iron steak med hjemmelaget BBQ-saus

Sammen med kålsalat er dette en skikkelig sommer-middag!

Ingredienser

  • 800 g Flat iron steak
  • Havsalt
  • 1-2 ss olivenolje

BBQ-saus

  • 1 stk rødløk
  • 1 stk Fennikel
  • 3 fedd Hvitløk
  • 0,5 stk Rød chili
  • 1 neve Fersk koriander
  • 1 ss Paprikapulver
  • 0,5 ts Svart pepper, grovkortet
  • 0,5 dl Kikkoman soyasaus
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 0,5 dl Sukker
  • 3 dl Ketchup

Kålsalat

  • 0,5 stk liten hodekål eller nykål
  • 2 ss Gulrot
  • 1 stk Brokkoli
  • 1 stk Kålrot
  • 1,5 ss Honning
  • 1 stk Sitron, saften
  • 1 potte Persille
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Salt kjøttet, hell over litt olivenolje og grill over høy varme i cirka 3-4 minutter på hver side (kjøttet blir mest saftig når det tilberedes raskt over høy varme). La kjøttet hvile 2-3 minutter før du skjærer det opp og serverer med kålsalat og BBQ-saus.
  2. Skrell og finhakk rødløk og fennikel. Skrell hvitløksfeddene og fjern frøene i chilien. Støt chili, hvitløk, koriander og krydder i en morter. Ha det i en kjele sammen med soyasaus, eddik og sukker. Kok opp og la det putre i et par minutter. Ta av varmen og la det kjølne. Bland inn ketsjup og sett kaldt. (Sausen kan også tilberedes uten koking, men får da noe kortere holdbarhet og mildere smak).
  3. Skjær kål og gulrøtter i strimler. Bruk en mandolin til å høvle brokkoli og kålrot tynt. Legg alt på et fat. Hell over honning, sitronsaft og server med frisk persille. Smak til med salt og pepper.