Kinesisk gryte med strimlet storfe

Prøv denne asiatiske gryten med storfe.

Ingredienser

Kinesisk gryte med strimlet storfe

  • 600 g Biffstrimler av storfe
  • 1 dl Soyasaus
  • 2,5 ss Honning
  • 1 ss Hvitvinseddik
  • 4 porsjoner Boil in Bag jasminris
  • 3 ss Rapsolje
  • 4 fedd Hvitløk
  • 10 stilker Vårløk
  • 4 stk Nellikspikre
  • 1 ss Finrevet ingefær
  • 4,5 dl Vann
  • 1 terning Kjøttbuljong
  • 300 g Brekkbønner
  • 2 ss Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Legg kjøttet i en dobbel plastpose med soyasaus, honning og eddik. Legg posen i kjøleskapet for å marinere i to timer eller over natten.
  2. Tilbered risen etter anvisning på pakken. Tørk av kjøttet og spar marinaden. Varm 1 ss olje i en tykkbunnet gryte på middels til høy varme, og brun kjøttet i to omganger, på alle sider. Tilsett ekstra olje dersom det trengs underveis. Legg kjøttet til side.
  3. Finhakk hvitløken, skjær 8 vårløk i tynne skiver og knus nellikspikrene. Hell i resten av oljen og stek hvitløk, vårløk, ingefær og nellik i 1-2 minutter på middels varme til det dufter aromatisk. Legg kjøttet i gryten og hell i resten av marinaden, vannet og kjøttbuljongen. Gi det et oppkok, skru ned varmen og la det putre i ca. 1 time.
  4. Legg i bønnene og la det putre i 15 minutter til uten lokk, til kjøttet er gjennomstekt og sausen sirupaktig.
  5. Rist sesamfrøene gylne i en tørr stekepanne. Finsnitt resten av vårløken. Fordel risen i boller, topp med vårløk og sesamfrø.