Krydret oksegryte med persillerot, gulrot og potet

Hele middagen i en gryte. Enkelt og kjempegodt!

Ingredienser

Oksegryte med persillerot, gulrot og potet

  • 600 g renskåret høyrygg av storfe
  • 2 stk store gulrøtter
  • 2 stk persillerøtter
  • 4-6 poteter
  • 4 stk sjarlottløk
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 ss sennep
  • 7,5 dl vann
  • 1 neve timian
  • 0,3 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del kjøttet opp i passe store biter - ca. 2,5 cm. Salte og pepre kjøttet og brun det i en panne med litt olje i omtrent 5-10 minutter.
  2. Skrell og del gulrøtter, persillerøtter og poteter i passe store terninger. Skrell løk og del dem i fire. Legg grønnsakene i en kasserolle med litt olje og la dem surre på middels varme i fem minutter.
  3. Legg kjøttet i kasserollen sammen med soyasaus, eddik, sennep og vann. La det småkoke under lokk i omtrent 30 minutter. Smak til med timian, salt og pepper og server med brød.