-
Krydre kjøttet med salt og pepper. Del blomkålhodene i to og smør dem inn med smør. Riv over sitronskall og kvern over litt salt. Legg blomkålhalvdelene på et ark aluminiumsfolie og sett dem på grillen.
-
Grill blomkålhalvdelene over indirekte varme i ca. 15–20 minutter, snu underveis. Løft av lokket og grill kjøttet i 4–5 minutter på hver side mens blomkålen fortsetter å bli mør.
-
Snu blomkålhalvdelene med snittsiden opp. Strø over osten og sett på lokket så den smelter. Avslutt med å skvise over litt sitronsaft.
-
Sett olivenoljen i fryseren i ca. 1 time slik at den blir skikkelig kald. Kjør urter, dijonsennep, spinat og hvitløk med stavmikser til du får en jevn masse. Tilsett den kalde oljen og miks til sausen er glatt. Smak til med salt, tabasco og limesaft.
-
Oppbevar sausen kaldt frem til servering for å bevare konsistensen og den friske grønnfargen. Server mørbradsfilet og blomkål med salsa verde.