Steak sandwich med grønn saus og salat
En mettende og god sandwich passer ypperlig til middag.
Slik gjør du
-
Bland alle ingrediensene til den grønne sausen i en foodprosessor og kjør det sammen til en jevn saus. Bruk gjerne litt av stilkene på korianderen. Tynn ut sausen med litt vann dersom du ønsker en mer flytende konsistens.
-
Varm 1 ss olje i en stekepanne på høy varme. Tørk godt av kjøttet og krydre det med en klype salt og pepper. Stek det til det har en fin stekeskorpe, skru ned varmen og stek det ferdig til det så vidt er litt rosa i midten. La det hvile.
-
Skjær agurken på langs i tynne, lange strimler ved å bruke en potetskreller. Løft ut avokadokjøttet av skallet med en skje og skjær fruktkjøttet i skiver. Skjær rødløken i tynne skiver. Vend forsiktig sammen ruccula, avokado og agurk i en bolle sammen med 1 ss olje og en klype salt.
-
Rist brødskivene (eller grill dem i ovnen) og smør på et lag med grønn saus. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg det på sammen med litt av salaten. Legg en stor skje grønn saus ved siden av på hver tallerken, smør den litt utover og legg på en stor neve salat. Avslutt med nykvernet pepper og timianblader.