Fårikål med dillsaus

Ingen høst uten fårikål!

Ingredienser

Fårikål

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg Hodekål
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk persillerøtter
  • 3 ss hel sort pepper
  • 3 stk laurbærblad
  • 1 potte dill
  • vann
  • 1 dl fløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1,5 ss Eddik 7% klar etter smak
  • poteter

Slik gjør du

  1. Del kålen i båter, men behold stilken slik at kålen holdes sammen. Skjær løk og persillerot i ca. 2 cm tykke skiver. Start med kjøttet og legg lagvis med kålen i en stor kjele. Strø pepperkorn, salt og de øvrige grønnsakene mellom hvert lag. Strø litt mel mellom lagene hvis du vil ha en jevnet kraft.
    Del kålen i båter, men behold stilken slik at kålen holdes sammen. Skjær løk og persillerot i ca. 2 cm tykke skiver. Start med kjøttet og legg lagvis med kålen i en stor kjele. Strø pepperkorn, salt og de øvrige grønnsakene mellom hvert lag. Strø litt mel mellom lagene hvis du vil ha en jevnet kraft.
  2. Hell vann i kjelen til det såvidt dekker kjøttet og kålen og
la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca.
40 min til kjøttet løsner fra benene. Skum av kokevannet i starten av koketiden.
    Hell vann i kjelen til det såvidt dekker kjøttet og kålen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 40 min til kjøttet løsner fra benene. Skum av kokevannet i starten av koketiden.
  3. Tilsett fløten og smak til med litt sukker og eddik samt hakket dill. Sausen skal ha en sursøt smak som passer godt til det fete lammet.
    Tilsett fløten og smak til med litt sukker og eddik samt hakket dill. Sausen skal ha en sursøt smak som passer godt til det fete lammet.
  4. Server med nykokte poteter.