Ingredienser
Fårikål
-
1,5
kg
fårikålkjøtt
-
1,5
kg
Hodekål
-
1
stk
gul løk
-
2
stk
persillerøtter
-
3
ss
hel sort pepper
-
3
stk
laurbærblad
-
1
potte
dill
-
vann
-
1
dl
fløte
-
2
ss
hvetemel
-
2
ts
salt
-
2
ts
sukker
-
1,5
ss
Eddik 7% klar
etter smak
-
poteter
Slik gjør du
-
Del kålen i båter, men behold stilken slik at kålen holdes sammen. Skjær løk og persillerot i ca. 2 cm tykke skiver. Start med kjøttet og legg lagvis med kålen i en stor kjele. Strø pepperkorn, salt og de øvrige grønnsakene mellom hvert lag. Strø litt mel mellom lagene hvis du vil ha en jevnet kraft.
-
Hell vann i kjelen til det såvidt dekker kjøttet og kålen og
la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i ca.
40 min til kjøttet løsner fra benene. Skum av kokevannet i starten av koketiden.
-
Tilsett fløten og smak til med litt sukker og eddik samt hakket dill. Sausen skal ha en sursøt smak som passer godt til det fete lammet.
-
Server med nykokte poteter.