Fårikål med tomater og timian

Ingen høst uten fårikål!

Ingredienser

Fårikål

  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk persillerøtter
  • 600 g Rosenkål
  • 2 esker cherrytomater
  • 3 ss hel sort pepper
  • 3 stk laurbærblader
  • 1 ss cumin
  • 2-3 ts sambal oelek
  • 2 ts Salt
  • 2 ss hvetemel
  • vann
  • 1 neve Timian

Slik gjør du

  1. Skjær løk og persillerot i ca. 2 cm tykke skiver. Fjern de ytterste bladene av rosenkålen og behold den hel. Start med et lag kjøtt og legg kål, kjøtt og hele tomater lagvis i en stor gryte. Strø pepperkorn, øvrige krydder, salt og skiver av løk og persillerot mellom hvert lag, sammen med et fint lag av mel.
  2. Hell i vann til det så vidt dekker innholdet i gryten, og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke under lokk i ca. 40 minutter til kjøttet er mørt. Skum gjerne av kraften i starten av koketiden.
  3. Kok sammen kraften till en passe tykk saus, smak til med ferske timianblader på toppen. Server med nykokte poteter, eller hvorfor ikke couscous?