Grillede lammekoteletter med brokkolifritters og raita med mynte og squash

Lammekoteletter med godt tilbehør er noe alle kan like.

Ingredienser

Lammekoteletter

  • 10 stk lammekoteletter
  • pepper
  • salt

Raita med mynte og squash

  • 1 stk squash
  • 1 neve frisk mynte
  • 250 g kesam
  • 1 ss honning
  • salt
  • pepper

Brokkolifritters

  • 150 g kokt brokkoli
  • 2 stk egg
  • 0,5 dl mel
  • 1 dl revet parmesan
  • smør til steking

Slik gjør du

  1. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Grill eller stek kotelettene i ca. 4 minutter på hver side. Beregn ca. to små koteletter per person. Legg kotelettene på fat og stek deretter brokkolibitene i samme stekepanne. For å gjøre det skjærer du brokkolien i små biter. Lag frityrrøre ved å røre sammen egg, mel og parmesan, og vend brokkolibitene i røren. Krydre med salt og pepper. Form massen til små kaker før steking.
  2. Grovriv squashen og hakk mynten. Legg alt i en bolle. Bland i kesam eller yoghurt, samt honning. Rør sammen, og smak til med salt og pepper.
  3. Server de grillede lammekotelettene med brokkolifritters, toppet med raita med mynte og squash. En liten skive sitron ved siden av kan anbefales.