-
Sett ovnen på 120 grader, og krydre steken. Brun steken i smør og olje sammen med hvitløk og timian. Sett steken i ovnen til kjernetemperaturen er ca. 60–65 grader for et perfekt, rosa resultat. Ta steken ut av ovnen og la den hvile i 5–10 minutter før servering.
-
Bruk gjerne ulike krydderurter som timian, gressløk, persille eller basilikum. Bland alle ingrediensene sammen.
-
Prikk kålrøttene med en gaffel og sett dem i mikrobølgeovn på full effekt i ca. 25 minutter. Vend dem etter halvgått tid. Tilberedningstiden varierer avhengig av størrelse og struktur. Sjekk om kålroten er myk og mør med en stekepinne eller gaffel. Bland sammen ingrediensene til urtesmøret og smak til med salt og ev. sort
pepper. Ta ut kålrøttene, skjær et kryss i toppen og legg en stor klatt urtesmør i hver kålrot, som en bakt potet.
-
Børst soppen godt, del hver sopp i to og legg delene i en skål. Skrell løken og skjær den i tynne båter. Legg løken sammen med soppen. Kok opp laken med vann, eddik og sukker, og tilsett krydder. Legg i sopp- og løkblandingen og gi det hele et oppkok til.
-
Forvell valnøttene: Kok opp vann, tilsett valnøttene og la det koke i ca. 30 sekunder. Hell av vannet og legg nøttene i gryten sammen med soppen. Hell den syltede soppen og nøttene på sylteglass med lokk, og la det avkjøles noe før du setter glassene i kjøleskap. La det stå i minst ett døgn før servering.