Lammegryte med aprikoser og mandler

Denne gryten byr på mør lammebog, saftige aprikoser og mandler for en ekstra god smak.

Ingredienser

Dette trenger du

  • 1 kg lammekjøtt
  • 2 stk persillerøtter
  • 1 hel hvitløk
  • 2 ss tomatpure
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 bokser hakket tomater
  • 1 pose tørket aprikos
  • 2 dl mandler
  • 1 stk sitron
  • 1 ss karri
  • 0,5 ss malt kanel
  • 0,5 ss spisskummen
  • olivenolje
  • salt
  • sort pepper

Slik gjør du

  1. Skrell persillerot og sjalottløk og del dem i store biter. Del hvitløken på midten. Skjær lammekjøttet i store biter og brun det i olivenolje i en stor, tykkbunnet kjele sammen med grønnsaker, løk, tomatpuré og krydder.
  2. Tilsett hakkede tomater med væsken fra boksene, tørkede aprikoser og 5 dl vann og la det koke opp. Skum av kokekraften. La kjøttet småkoke på svak varme til det er mykt og mørt.
  3. Rist mandlene i en stekepanne med litt salt og olivenolje. La mandlene kjøle seg ned før de grovhakkes.
  4. Smak til lammekjelen med presset sitronsaft, salt, sort pepper og hakkede mandler.